Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
28/05/2020 | 04:19 h
Notícies
previsio
 
 
28/05/2020 | 04:19 h

A fi d'evitar la declaració d'incendis en els boscos del terme municipal el consistori aprova un ban de prevenció d'incendis

21 de juny de 2016D'acord amb la legislació vigent de mesures prevenció d'incendis forestals i amb el desig d'evitar el risc s'ha aprovat un ban de prevenció d'incendis. En aquest es determina la prohibició, durant tot l'any, a tots els terrenys forestals del nostre municipi, siguin o no poblats de vegetació, i a la franja de 500 m que els envolta, d'encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat sigui quina sigui la seva finalitat. També es prohibeix llençar objectes encesos, abocar escombraries, runa, restes vegetals i industrials de qualsevol mena, així com llençar coets, globus, focs d'artifici i d'altres artefactes que continguin foc. 

Queda exclosa la prohibició dintre les àrees recreatives i en parcel·les de les urbanitzacions, la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires. 

El ban també especifica que es podrà autoritzar en casos excepcionals la realització de focs per a tasques agrícoles, forestals i de lleure. En el període comprés entre el 16 d'octubre i el 14 de març, caldrà comunicar-ho a l'Ajuntament. En el període comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre caldrà demanar autorització al Departament d'Agricultura i Medi Natural de la Generalitat. 

En tot cas, el ban alerta que quan les circumstàncies metereològiques siguin de risc alt, molt alt o extrem, es podran establir les mesures extraordinàries que es consideren necessàries.    Número de visites
2406
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043