Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
19/07/2024 | 11:56 h
previsio
 
 
19/07/2024 | 11:56 h

Educació


Susanna Pla i Capdevila


Tècnic/a de la regidoria


Matins: Dimecres i dijous de 12.30h a 14.00h

Tardes: Dimarts de 17.00h a 19.00h937620043 ext.320plf.ensenyament@palafolls.catLínies bàsiques d´actuació

Un dels aspectes que més importància tenen en una societat és l'educació. Des de la Regidoria d´Ensenyament vetllem pel correcte procés d'escolarització obligatòria dels infants a partir de l'any fins que finalitza la seva etapa d'escolarització en coordinació amb el departament d'Ensenyament de la Generalitat.Escola d'adults de Palafolls (EDAP):

L'EDAP és una escola d´adults municipal la finalitat de la qual és respondre a unes necessitats concretes dels veïns de Palafolls i que té com a objectius: contribuir al desenvolupament de la persona millorant la seva formació, potenciant les seves capacitats i ampliant el seu món de relacions, oferir un espai de comunicació que afavoreixi la creació de vincles entre els veïns del poble i fomentar l'adquisició d'hàbits i de tècniques d'aprenentatge paral·lelament a la transmissió de continguts. Més informació al servei en qüestió. 

 

Escola de Pares i Mares: 

L'escola de pares i mares ofereix un servei de suport educatiu a les famílies de Palafolls individualitzat i en grup. Aquest servei comprèn xerrades per a famílies on es tracten temes que ens ajudaran a resoldre dubtes i situacions, o senzillament, ens oferiran informació que ens pot ser útil i interessant en la tasca d'educar els nostres fills. 

 

Taller d'estudi: 

Servei que l’àrea d’ensenyament de l’Ajuntament ofereix als alumnes de 1r i 2n de l’ESO. En aquest espai els alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Font del Ferro aprofiten per fer els deures que tenen per a l’endemà, estudiar per als exàmens de la setmana i repassar aspectes no han quedat prou clars de qualsevol assignatura. 

 

Escola Les Ferreries i Escola Mas Prats: 

Centres educatius de primària de titularitat autonòmica. L'òrgan gestor és el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. 

 

Institut Font del Ferro:

Centre educatiu de secundària de titularitat autonòmica. L'òrgan gestor és el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. 

 

Llar d'infants municipal Palafollets:

És un centre educatiu de titularitat municipal destinat a nens i nenes de 0 a 3 anys. És el servei educatiu en el qual els nadons viuran de forma col·lectiva la primera etapa de tot un procés educatiu que continuarà després a l'escola.

 

Casal d'estiu municipal: 

El casal d'estiu ofereix la possibilitat als infants de passar-ho bé durant les vacances escolars realitzant activitats de lleure de dilluns a divendres, en el seu entorn habitual, proper i quotidià, amb activitats engrescadores, descobrint així el seu poble. A serveis podràs consultar els període de preinscripció, servei de menjador i molt més a partir del mes de maig de l'any en curs. 

 

Mostra Literària: 

Anualment es convoca la Mostra Literària del municipi amb la voluntat de promoure l'escriptura en petits i grans. Aproximadament el mes de febrer es publiquen les bases de participació les quals es poden consultar al servei en qüestió. 

 

Parelles lingüístiques:

Aquest servei s'adreça als interessats en perfeccionar el seu coneixement de la llengua catalana, així com aquelles persones que desitgen donar un cop de mà a les inquietuds lingüístiques d'adults amb voluntat de millorar el seu coneixement escrit o oral del català, immigrants amb desig de conèixer millor la llengua del seu país d'acollida o joves en edat d'aprenentatge.

 

Premis Treballs de Recerca: 

Anualment es convoquen els Premis Treballs de Recerca amb l'objectiu de guardonar els estudis d'investigació que els joves empadronats a Palafolls elaboren en el seu darrer curs acadèmic d'educació secundària. 

 

Assessorament i orientació acadèmica: 

És un servei personalitzat pel qual s'ha de sol·licitar cita prèvia amb la tècnica d'educació. 

 

Revista educativa municipal Educadament: 

D'edició anual, la revista Educadament dóna compta a final d'any de tota l'activitat escolar municipal: activitats festives, serveis de les ampes, calendari escolar, etc.

 

Aula Oberta:

Els alumnes de l’Aula Oberta experimenten diversos oficis gràcies al conveni que hi ha entre l’Ajuntament, l’Institut Font del Ferro i totes aquelles empreses que hi volen col·laborar. Durant dos dies a la setmana, els alumnes de l’Aula Oberta dediquen unes hores a treballar en un ofici que han escollit, sempre tutelats per la persona responsable de l’empresa on hi fan les pràctiques. 

 

Tallers a la Biblioteca Enric Miralles: 

Mensualment s'organitzen tallers per aprendre a fer manualitats i l'objecte dels quals és donar a conèixer les possibilitats creatives dels petits. 

 

Escola municipal de música i dansa: 

De titularitat municipal, s'imparteix educació artística de música i dansa. Més informació de les classes grupals, preinscripcions, instruments que s'impareteixen, etc. al servei en qüestió.  

 

Biblioteca Enric Miralles:

La biblioteca Enric Miralles és un servei municipal públic i gratuït dirigit a tota la població. Forma part de la Xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona. L'accés a la biblioteca és lliure. Només cal el carnet de la biblioteca per a fer ús dels seus serveis.
Els més petits han de venir acompanyats per un adult.

La missió de la biblioteca és garantir l'accés a la informació, la cultura i al coneixement mitjançant els recursos humans, tecnològics i dels fons documental que disposa.Edifici MiDNúmero de visites
18580
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43