Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
19/07/2024 | 10:51 h
Turisme - On ens trobem
previsio
 
 
19/07/2024 | 10:51 h

Palafolls està situat al límit nord-est de la comarca del Maresme (Barcelona) fent el riu Tordera de límit frontera amb la comarca de la Selva i alhora amb la província de Girona. Està envoltat pels municipis de la Tordera, Santa Susanna i Malgrat de Mar. Es troba a 2 KM de Blanes, a 40 KM de Girona i a 70 KM de Barcelona.

 

El terme municipal és de 16.3 Km², i la seva altura mitjana sobre el nivell del mar de 16 mts. De menys de 10.000 habitants l'ocupació principal és la indústria, l'agricultura i el sector serveis. Compta amb el nucli de població central històricament anomenat Les Ferreries i els nuclis d'habitants coneguts com els barris de Sta. Maria i Sant Lluís. El El municipi també consta de Sant Genís de Palafolls i les urbanitzacions de Mas Reixach, Mas Carbó i Ciutat Jardí. 
El principal atractius de Palafolls són: El Castell de Palafolls; La biblioteca Enric Miralles, obra pòstuma de l'arquitecte; el polisportiu el Palauet, dissenyat per l'arquitecte Arata Isozaki; les esglésies de St. Maria i de St Genís; el centre de Música i Dansa, MiD, el qual integra la sala d'exposicions del municipi i la fàbrica Foroll, entre d'altres. Palafolls també sobresurt per comptar amb un important llegat de masies d'époques vàries i un entorn natural d'una important riquesa mediambiental. 

  • Biblioteca Enric Miralles
  • Masia Can Florenci - Casal de la Dona
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43