Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
19/07/2024 | 12:21 h
previsio
 
 
19/07/2024 | 12:21 h

Cultura i Festes


Susanna Pla i Capdevila


Tècnic/a de la regidoria


Ricard MoralesDe dilluns a divendres de 9h a 14h al edifici MiD.
Per tal de parlar amb el regidor cal cita previà.937620611plf.cultura@palafolls.catLínies bàsiques d'actuació de la Regidoria de Cultura :

L'objectiu general és promoure la cultura i la difusió artística entre tots els ciutadans del municipi, tenint en compte totes les generacions que hi conviuen. La promoció de la cultura té dues vessants: per una banda, es reforça la cultura tradicional catalana, i per altra banda, s'introdueixen actuacions de caràcter innovador i de qualitat.

La promoció teatral, les festes o la promoció dels artistes locals, així com la difusió de les activitats culturals, festives i d'oci són tasques que recauen en la gestió diària de la regidoria. Sol·licitud de la sala d'entitats:

Ubicada dins del Punt d'Informació, la sala d'entitats és un espai de cessió municipal, prèvia sol·licitud per instància oficial [consultar a la part inferior a l'apartat tràmits], per donar resposta a la necessitat de les entitats del municipi de disposar d'un espai de reunions. 

 

Sol·licitud per exposar a la sala d'exposicions de l'edifici MiD:

L'edifici MiD compta a la seva planta baixa una sala d'exposicions que aixopluga mensualment propostes artístiques dispars. S'hi han donat cita exposicions d'artistes locals, exposicions de caràcter didàctic, propostes artístiques d'escultors, etc. Mensulament es pot trobar tot ala informació de les exposicions que s'hi donen cita a l'Agenda d'Activitats de Palafolls. 

 

Agenda d'Activitats de Palafolls:

D'edició mensual, aquest servei és una eina d'informació que té com a objectiu recollir les activitats i els serveis prestats des de les diferents àrees de l'Ajuntament i/o entitats locals. En ella s'hi donen cabuda els actes festius, culturals, esportius, etc. que mensulament es donen cita al municipi. 

 

Sol·licitud de material per a la realització de festes, actes culturals o xerrades:

Les entitats municipals poden sol·licitar, via instància genèrica oficial [consultar a la part inferior a l'apartat tràmits], la cessió temporal de determinat material el qual es consideri necessari per a la celebració de l'esdeveniment cultural o festiu. Per gestionar aquest tràmit és necessari comptar amb el vistiplau de la regidoria responsable pel que fa a l'organització de l'esdeveniment: lloc, data i horari. En són exemples de material subjecte a cessió, segons disponibilitat, i l'ús del qual estarà sotmés a responsabilitat del sol·licitant: escenari, equip de música, etc. 

 

Cessió i lloguer d'equipaments municipals: 

Els equipaments culturals que poden ser sol·licitats per al seu ús i segons l'ordenança fiscal 29 són el Teatre, el Centre d'Art i Mèdia -Fàbrica Forroll- i l'edifici MiD. Amplia la informació del servei i el consulta el tràmit de sol·licitud. 

 

Fires d'artesania, objectes de segona mà o temàtiques:

Conjuntament amb l'àrea de Promoció Econòmica i l'Associació de Comerciants i Empresaris s'organitzen anualment fins a vuit fires amb el desig de promoure el comerç del municipi i el fet ciutadà. Actualment se celebren les amb tres edicions anuals la fira d'artesania i la fira d'intercanvi i oportunitats Palafolls Totcanvi i amb una edició anual La Plaça: la fira medieval de Palafolls i La nit d'oracles: fira de Sant Joan de Palafolls. Les dates de celebració es poden consultar a l'edició mensual de l'Agenda d'Activitats mensual. 

 

 

 Edifici MiDNúmero de visites
18856
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43