Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
18/03/2019 | 23:41 h
Notícies
previsio
 
 
18/03/2019 | 23:41 h

La inestabilitat política a Nicaragua obliga a l’Ajuntament a renunciar a una subvenció de cooperació

9 de novembre de 2018


Els projectes de cooperació amb San Isidro no s'aturaranLa Diputació de Barcelona, estreta col·laboradora en els projectes de cooperació internacional entre Palafolls i San Isidro, havia atorgat una subvenció d’uns 47.000€, repartits en dos anys, per tal de poder donar continuïtat i millores dels diferents projectes que es desenvolupen actualment en aquesta població nicaragüenca.

 

L’actual inestabilitat política i social que viu el país centreamericà, però, no permeten ni garanteixen el desenvolupament normal dels projectes en marxa, pel que l’Ajuntament de Palafolls ha renunciat a aquesta subvenció a l’espera que es normalitzi la situació a Nicaragua i es pugui garantir el correcte funcionament i control dels projectes de desenvolupament.

 

El país viu temps convulsos després del rebuig popular a les pretensions del govern de modificar el sistema de pensions. Un rebuig que s’ha traslladat al carrer amb  nombroses protestes i repressió.

 

La decisió de renunciar a la subvenció s’ha pres un cop valorades les opinions de la pròpia Diputació i del tècnic del Fons Català de Cooperació que està sobre el terreny.

 

Actualment Palafolls, conjuntament amb la Diputació, té en marxa dos grans projectes de cooperació en aquesta localitat de Nicaragua:

  • La Casa Materna: Es tracta d’un projecte que es va posar en marxa fa uns anys, amb un notable èxit. Aquest centre assistencial orienta i dona atenció sanitària a les dones embarassades de San Isidro. Moltes d’elles viuen en comunitats rurals, sense cap assistència mèdica i amb greu risc de vulnerabilitat. Aquestes dones són ateses a la Casa Materna, abans, durant i després del part, per donar les garanties sanitàries necessàries tant a les mares com als nou nats. A banda també es dona formació sexual tant a dones com a homes. El projecte ha tingut tant d’èxit que el propi Ministeri de Sanitat de Nicaragua (MinSa) ha adoptat aquesta iniciativa com a pròpia i la pretén desenvolupar a tot el país.

 

  • Casal de Joves: Es tracta d’un centre que té un doble objectiu; d’una banda busca treure del carrer a joves de San Isidro que ja no estudien i no tenen feina i que tenen risc de caure en la marginalitat. En aquest centre se’ls dona una activitat lúdica, però també pretén dotar-los de formació laboral i ocupacional per procurar-los-hi un futur lluny dels carrers.

 

La renúncia de la subvenció no suposarà una aturada dels dos projectes, que continuaran endavant amb l’aposta del consistori i de l’alcaldia de San Isidro, poble amb el que fa 15 anys que es treballa en diferents projectes de cooperació amb profunda repercussió social en aquesta localitat nicaragüenca.

 

 Número de visites
212
  • Menjador infantil a San Isidro
  • casa-maternaa.jpg
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043