Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
13/12/2018 | 16:43 h
Notícies
previsio
 
 
13/12/2018 | 16:43 h

L'Ajuntament promou el coneixement de l'ordenança reguladora de tinença d'animals i en breu iniciarà una campanya per actualitzar el cens

6 de febrer de 2018L'any 2017 l'Ajuntament va tramitar 23 expedients relacionats amb el compliment de l'ordenança reguladora de tinença d'animals que des de fa temps fomenta la tinença d'animals responsable a la nostra població. L'objectiu d'aquesta ordenança des dels seus inicis ha estat promoure el coneixement de les que són les obligacions dels propietaris dels animals de companyia, al mateix temps que amb ella es vol vetllar per tal de preservar l'espai públic com a lloc de convivència i civisme on tothom pugui desenvolupar activitats diverses amb ple respecte i dignitat.

El volum d'expedients del passat any deixa constància que l'ordenança està sent una eina en procés d'aplicació que cal promoure. Per això l'Ajuntament treballa en una campanya ciutadana que vol comprometre als propietaris dels animals de companyia de la nostra població de la necessitat de participar d'un cens municipal, alhora que vol treballar en la difusió de l'ordenança reguladora per tal de reforçar el seu coneixement.

Cal recordar que l'ordenança, l'última reforma de la qual va ser el passat mes d'octubre, estableix una màxima d'animals per habitatge i relaciona tot un seguit d'actuacions prohibides per a la salvaguarda dels animals. En són un exemple: fer-ne donació en actes públics, sotmetre'ls a treballs inadequats, baralles de gossos, col·locar collars que causin danys als animals, etc. D'altra banda, però, l'ordenança també conté un seguit de catalogacions d'infraccions. Recordem que pel que fa a infraccions lleus de caràcter administratiu hi ha el fet de tenir en possessió un gos o un gat no inscrit al registre censal o tenir altres animals que s'han de registrar obligatòriament o deixar sols en patis, terrasses o balcons els gossos que per la seva especial condició es manifestin insistents bordats, encara que siguin hores diürnes o la presència de gossos en la zona de jocs de parcs infantils. En el cas d'infraccions greus hi ha des de no vacunar els animals domèstics de companyia o no aplicar-los els tractaments obligatoris o adquirir un gos potencialment perillós persones menors d'edat, etc. Entre les infraccions greus destaca el fet de tenir gossos o animals potencialment perillosos sense llicència o abandonar animals.

Pel que fa a les sancions que estableix l'ordenança, els imports van dels 100 fins als 20000 segons la tipologia d'infracció que pot anar de lleu a greu o molt greu. En l'apartat concreta de sancions derivades de les infraccions en relació a la tinença d'animals potencialment perillosos aquestes poden anar del 100 als 30.000 euros.

Per últim, l'ordenança també estableix sancions relatives a actituds que atemptin contra la bona convivència i la qualitat de vida dels ciutadans amb imports que van des dels 60,10 euros als 3.000 euros de sanció.

 Número de visites
754
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043