Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
Notícies
previsio
 
 
20/08/2018 | 18:58 h

Es commemora el Dia internacional de la Dona Treballadora amb una programació d'activitats variada i missatges de conscienciació

6 de març de 2018


El divendres 9 de març s'organitza un taller obert i gratuït a càrrec de la poeta Sílvia Bel. Es tracta d'un recital que repta al públic a endevinar si el text l'ha escrit un home o una dona. Inscripcions obertes!El 8 de març té lloc la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora i des del consistori es programen accions per tal de conscienciar en la igualtat de gènere a tots els àmbits. Entre les activitats que es proposen hi ha el Taller d'assertivitat i autoestima que va engegar l'activitat el passat 22 de febrer i continua el 1, 8, 15 i 22 de març i 5 d'abril, i la campanya comunicativa adreçada a ser present a les celebracions festives i de gran concurrència «Quan torno a casa no vull ser valenta, vull ser lliure».

Paral·lelament, destaca l'organització del taller «La poesia no té sexe» el divendres 9 de març a les 11.15 al l'INS Font del Ferro. És una activitats oberta i gratuïta a càrrec de la poeta Sílvia Bel, qui explica amb aquestes paraules la raó de ser de la proposta: «Fa poc més d'un any, en una tertúlia poètica, un assistent em va fer un engaltar com un elogi «m'agrada la teva poesia perquè no sembla escrita per una dona». Lluny de posar el meu millor somriure, vaig encetar un debat que va desembocar a la idea d'un recital que reptés al públic a endevinar si el text l'havia escrit un home o una dona». Per tal de poder assistir només cal formalitzar la inscripció a través dels següent enllaç

La sala d'exposicions MiD també se suma als actes commemoratius i recorda noms propis femenins del moviment artístic i social del Dadaisme amb l'exposició «Dones dadaistes que has de conèixer». El dadaisme va ser un corrent opositor a l'art tradicional, no només de la pintura o l'escultura, sinó també de la literatura i la poesia. Aquest corrent va establir les bases per a l'art conceptual, la performance i les instal·lacions; formes d'expressió artístiques noves per aquest temps i tan comuns en l'actualitat. La proposta expositiva posa de relleu les dones amb una gran capacitat creativa.

Tot plegat alhora que l'Associació de Dones de Palafolls obre les portes de la Masia Can Florenci fins l'11 de març amb el desig que qui vulgui pugui tastar gratuïtament les activitats que s'hi proposen setmanalment.

Recordem que el 1975, l'assemblea general de l'ONU va declarar oficialment el 8 de març Dia Internacional de la Dona. L'origen d'aquest dia no és gaire clar i existeixen diverses versions. La més versemblant és que va ser un 8 de març de l'any 1857 quan un grup de treballadores tèxtils va decidir sortir als carrers de Nova York per protestar per les miserables condicions en què treballaven. Va ser una de les primeres manifestacions per lluitar pels seus drets laborals. Diferents moviments es van succeir a partir d'aquesta data.  Un dels més destacats va tenir lloc el 25 de març de 1911, quan es va incendiar la fàbrica de camises Shirtwaist de Nova York on un total de 123 dones van morir.

 

 Número de visites
410
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major 11
08389 Palafolls
Tel 937620043